slide show

Ierland - Eire - Erin

Ierland (Iers-Gaelisch: Éire, Engels: Ireland) is een Europees land dat ongeveer 80% van het eiland Ierland beslaat. Om het land van dat eiland te onderscheiden wordt het vaak aangeduid als de Republiek Ierland (Poblacht na hÉireann in het Iers en Republic of Ireland in het Engels). Deze aanduiding heeft sinds 1949 de status van officiële beschrijving van het land. De officiële naam is, sinds 1937, kortweg Ierland. Het land telt 4,15 miljoen inwoners (2008). In het noordoosten grenst de republiek aan Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Ierse Zee en in het zuiden en zuidoosten aan de Keltische Zee en het Sint-Georgekanaal. Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak de klaver (shamrock) gebruikt als nationaal symbool, onder meer door het nationale rugbyteam.
(Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ierland_(land) )

Ierland Reis BIS 2011

Inleiding

Ierland reis: 6 - 12 oktober
Vanaf NS Station Best zijn de Best Irish Singers op 6 oktober 2011 voor de tweede keer vertrokken naar Ierland. Een wens die de groep al tijdens de oprichting van het koor op 17 mei 2006 had, ging in vervulling. In totaal zijn 16 leden megegaan. Samen met gitaar, een banjo, een bodhran, enkele fluiten en een viool hebben de Best Irish Singers de Ieren verast met hun eigen liederen, maar dan gezongen door Brabanders!

Programma

Donderdag 6 oktober

 

Web links en info

05:45 uur

Verzamelen NS-Station Best

05:57 uur

Vertrek trein à Schiphol

1x overstappen

07:44 uur

Aankomst Schiphol

 

09:00 uur

Boarding CORK

 

09:35 uur

Departure CORK

 

10:20 uur

Arrival CORK

Één uur tijdsverschil!!

11:00 uur

2 Busjes ophalen bij HERTZ

12:30 uur

Aankomst Killarney

Neptunes Hostel

13:30 uur

Lunch

 

 

Middag vrij te besteden.

Rust is aan te bevelen ivm laat optreden.

16:00 uur

Vertrek naar Dingle

Ongeveer één uur rijden

18:00 uur

Diner in Dingle

 

21:00 uur

Optreden in Dingle Pub

The Dingle Pub

23:00 uur

Terug naar Killarney

 

00:30 uur

Naar bed in Neptunes Hostel

 

Vrijdag 7 oktober

 

 

 

Uitslapen; Ontbijten

 

 

Vrij te besteden dag

Ross Castle

 

Wandeling naar Ross Castle

Muckross House

 

Bezoek Muckross House

Torc Waterfall

 

Wandeling naarTorc Waterfall

 

 

Pubs bezoeken in Killarney

 

Zaterdag 8 oktober

 

 

10:00 uur

Daytour Ring of Kerry

Dagtocht

18:00 uur

Diner

 

20:00 uur

Danny Man Pub bezoeken en op de bonnefooi wat liedjes zingen

Danny Mann Pub

Zondag 9 oktober

 

 

10:00 uur

Tourtocht Lough Guitane – Derrynasaggart Mountains, MacroomCastle, The Gearagh, Lough Allua, ….

Een dagtocht met de twee busjes ten oosten van Killarney: Lee Valley

18:00 uur

Aankomst Kenmare tbv Diner

Kenmare

20:00 uur

Optreden Kenmare

Optreden Foley’s Pub

23:00 uur

Terug naar Killarney

 

00:00 uur

Naar bed in Neptunes Hostel

 

Maandag 10 oktober

 

 

09:00 uur

Vertrek naar Blarney Castle

Blarney Castle

10:30 uur

Aankomst Blarney Castle

 

14:30 uur

Vertrek naar Cork Airport

 

15:00 uur

Busjes inleveren

 

15:30 uur

Inchecken

 

16:30 uur

Boarding Schiphol

 

17:10 uur

Vertrek naar Schiphol

 

19:55 uur

Aankomst Schiphol

 

20:59 uur

Vertrek trein à Best

2x overstappen

22:30 uur

Aankomst trein in Best

 

 

Ierland Reis BIS 2008

Inleiding

Ierland reis: 2 - 6 oktober
Vanaf Eindhoven Airport zijn de Best Irish Singers op 2 oktober 2008 vertrokken naar Ierland. Een wens die de groep al tijdens de oprichting van het koor op 17 mei 2006 had, ging in vervulling. In totaal zijn 25 leden megegaan. Samen met 2 accordeons, 2 gitaren, een banjo, een bodhran, enkele fluiten en een viool hebben de Best Irish Singers de Ieren verast met hun eigen liederen, maar dan gezongen door Brabanders!

Zonder de medewerking van Pat Caroll in Drogheda was de organisatie van de reis nooit zo soepel verlopen. Pat hebben we via via leren kennen en is zelf koorzanger bij St. Peter's Male Voice Choir te Drogheda.

Donderdag 2 oktober

Green Door HostelVertrek met Ryanair 1965 vanaf Eindhoven Airport. We werden opgehaald met de bus van de broer van Pat Caroll. We logeerden in the Green Door Hostel te Drogheda.

Het hostel wordt geheel bezet door de Best Irish Singers. De bedden en het sanitair zijn niet echt om over naar huis te schrijven en ook de keuken ziet er op z'n zachts gezegd niet echt proper uit. Maar na een paar pint's gedronken te hebben in de lokale pub's vielen we allen als een blok in slaap en snurkte de een nog harder dan de ander.

Vrijdag 3 oktober

Hill of SlaneMet de bus vertrok het koor naar Brú na Bóinne waar diverse pre-historische graftombes gesitueerd zijn. De Best Irish Singers bezochten de graftombe van Knowth. Het weer was fantastisch voor de tijd van het jaar. Na de lunch ging de excursie verder met bezoeken aan andere historische locaties in de omgeving van Drogheda zoals de "Hill of Slane". Op deze heuvel heeft St. Patrick het Paasvuur ontstoken. Vanuit de ruïne hebben de mannen genoten van het schitterende uitzicht over het dal van de Boyne en Drogheda. Verderop bezochten de zangers het monumentale kerkhof van Monsaterboice.


Drogheda's Avonds hebben Best Irish Singers hun eerste opgetreden gegeven in O'Raghallaigh G.F.C. sports & social centre. Dit evenement was door Pat georgainseerd. Het clubhuis was compact en gezellig. De bezoekers waren onder de indruk van hoe deze Nederlanders hun traditionele liederen zongen. Maar niet minder waren de Best Irish Singers onder de indruk van de solo optredens van de lokale Drogheda mensen. Zo zong Eimear Caroll de prachtige ballad "Red is the Rose" op een zeer indrukwekkende ingetogen wijze. Maar daartegenover werd door een zeer ruige "lad" zo temperamentvol gezongen en gespeeld dat de snaren van de gitaar het begaven. Een bijzondere eerste kennismaking van BIS met de Ierse cultuur!

Zaterdag 4 oktober

Molly MaloneDe Best Irish Singers werden met de bus naar Dublin gebracht. Daar werden we bij Jacobs Inn afgezet om vervolgens Dublin te verkennen. Helaas was het weer vandaag regenachtig. Maar de koorleden hebbn zich goed vermaakt. Allereerst natuurlijk in ode aan Molly Malone (klik op de foto om een filmpje te zien) en vervolgens diverse pubs bezocht waaronder het beroemde O'Donoghue's - waar de Dubliners begonnen zijn.

In de vooravond hadden de Best Irish Singers met de leiding van Jacob's Inn afgesproken om een optreden te verzorgen voor de hsotel gasten. Tijdens dit optreden was het een komen en gaan van jongeren die geregeld meezongen met de traditionals. Na ruim twee uur zingen moesten de magen versterkt worden. Met alle 25 leden werd er in O'Sheas Irish Stew gegeten. Dat menigeen daarna weer de pubs ging opzoeken moge duidelijk zijn..

Zondag 5 oktober

WicklowNa een goed ontbijt in Jacob's Inn werd een volle dag besteed aan een uitgebreide excursie naar de Wicklow Mountains (Day Tour of Wicklow). En wat beleefden de heren en dame nu weer? De chauffeur van de bus was een onmiskenbare artiest. Ongekende grappen werden verteld en hij zong - soms samen met BIS - de gehele reis door. En natuurlijk kon hij geweldig vertellen over de dingen die we aandeden. Het weer was prachtig, de chauffeur kon niet beter, de lunch was lekker en Ierland was MOOI! De Sally Gap, Glendalough, Avova, Meeting of the Waters. Een mooie dag met een mooi optreden in het vooruitzicht.

Boars Head's Avonds naar de Boar's Head in Dublin, waar BIS in een echte pub een geweldig optreden mocht geven. Opeengepropt in een hoek van de pub werden de Ierse traditionals gezongen. Mensen die buiten op straat liepen hoorden de klanken van een groot aantal mannen begeleid met diverse instrumenten. Het feit, dat achteraf bleek dat dit Nederlandse zangers en instrumentalisten waren, maakte de soms jonge gasten al helemaal enthousiast.

Maandag 6 oktober

Om 14: 40 uitgeput en voldaan verlieten de Best Irish Singers hun geliefde Ierland.
Naar huis